Hypnose

Wat is hypnose?

Laten we eerst eens uitleggen wat hypnose niet is.

Het is geen slaap.

Hypnose komt van het Griekse woord "hypnos", wat "slaap" betekent.

Hoewel het lijkt alsof een gehypnotiseerd persoon slaapt, is dat niet het geval.
Ook is het niet waar dat je de controle kunt verliezen. Sommige mensen hebben een beeld van hypnose waarbij mensen opdrachten krijgen om allerlei gekke dingen te doen, terwijl ze zich daar niet bewust van zijn. Dit is showhypnose, erg grappig en leuk, maar het is entertainment en heeft niets te maken met hypnotherapie.

Wat is hypnose dan wel?

Hypnose is een combinatie van trance en focus.
Hypnose is een bewustzijnstoestand waarbij de kritische geest wordt omzeild om toegang te krijgen tot het onderbewustzijn.
Hypnotherapie is een effectieve vorm van therapie die al veel mensen heeft geholpen. Het behaalt resultaten die met geen enkele andere vorm van therapie worden bereikt.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de oorzaken van klachten en problemen niet te vinden zijn in het bewustzijn, maar in het onderbewustzijn. Als je bijvoorbeeld bang bent voor spinnen, dan heb je ooit een negatieve emotie gekoppeld aan een ervaring met spinnen. Hoewel anderen je kunnen vertellen dat spinnen niet eng of gevaarlijk zijn, heeft jouw onderbewustzijn deze nare ervaring verankerd, waardoor je met angst reageert. Door in hypnose te gaan, bereik je een staat van trance waarin je ontvankelijk bent voor suggesties. Het onderbewustzijn accepteert deze suggesties, waardoor oude overtuigingen vervangen kunnen worden door nieuwe. Als gevolg hiervan ben je niet langer bang voor spinnen, omdat de negatieve emoties die verbonden zijn aan eerdere ervaringen met deze beestjes zijn verdwenen.

Dagelijks voeren we ongeveer 5% van onze handelingen bewust uit. Dat is begrijpelijk, gezien de reflexen en automatische bewegingen die we onbewust maken, zoals ademen, praten, denken, voelen, kijken en geloven. Soms doen we deze dingen bewust, maar meestal niet. Stel je eens een ijsberg voor. Een klein gedeelte ervan bevindt zich boven water, dat is het deel waar je bewust van bent. Het grootste gedeelte bevindt zich onder water, dat is het deel waar we ons niet bewust van zijn, maar dit bevat wel veel informatie over jou.

 

Hypnose is de sleutel tot jouw onderbewustzijn.

 

Vanuit dit onbewuste niveau kun je problemen aanpakken die voortkomen uit beperkende overtuigingen. Hypnose stelt je in staat om naar gebeurtenissen en herinneringen uit het verleden te gaan die geblokkeerd zijn of al lang vergeten, maar die wel invloed hebben op je gedrag en emoties.

Vaak zijn het de beperkende overtuigingen die voor het achtste levensjaar zijn ontstaan, die je als kind hebt overgenomen of als waarheid hebt geaccepteerd, die de oorzaak vormen van het probleem waarmee je worstelt. Door de beperkende overtuiging in hypnose te veranderen, verdwijnt de lading en daarmee het probleem. Hypnose kan als het ware "het probleem met wortel en al eruit trekken".

Waar kan hypnose voor worden ingezet?

  • Belemmerende gedachten en overtuigingen
  • Negatief zelfbeeld
  • Veranderen van ongewenste gewoontes
  • Herstel na ziekte
  • Verkrijgen van (zelf)inzicht
  • Migraine en hoofdpijn
  • Onzekerheid
  • Uitstelgedrag
  • Rouwverwerking
  • Angsten en fobieën
  • Stress en burn-out

 

Hypnose is een effectieve manier om aan deze verschillende aspecten te werken. Het is een krachtig hulpmiddel om de oorzaken van problemen aan te pakken die diep in het onderbewustzijn verscholen liggen en om positieve veranderingen teweeg te brengen.

 

Ben je klaar om een stap te zetten in de wereld van hypnose?

Hypnose kan worden ingezet voor een breed scala aan problemen. Het kan dienen als ondersteuning in genezingsprocessen of bij klachten van zowel lichamelijke als geestelijke aard.

Stel je eens voor: je hebt de keuze om gedurende een lange periode intensief aan jouw probleem te werken, of je kunt hypnose gebruiken en er binnen 3 sessies vanaf zijn. Waar zou jij voor kiezen?

Aarzel niet om contact op te nemen als je vragen hebt!

Ik sta voor je klaar.

Contactformulier